Скопје
Скопје – главен град на брутализмот
Transporten centar
Транспортниот центар на Кензо Танге
Narodna-biblioteka-Kliment-Ohridski
Народна и универзитетска библиотека
MANU
МАНУ – најнаградуваниот објект на арх. Борис Чипан
Spomen-kukja-muzej-NOV
Спомен-куќа – музеј на НОВ и револуцијата
Opera-i-balet
„Море од мраз“ во срцето на Скопје – Национална опера и балет
Маргарет Тачер и јас во ГТЦ
Spomenik-Zhena-Borec
Споменик на Жената борец, Жена парк
Poshta
Симболот на брутализмот на главниот град: Телекомуникациски центар
Osloboditeli-na-Skopje
Во сеќавање на ослободителите на Скопје
Katolichka-Crkva
И Папата Франциск во Католичката црква
Историски архив – најдрагиот проект на арх. Константиновски
Студентски дом „Гоце Делчев“
Белиот лебед на мирниот брег на Скопје – МСУ
Чуварот на Скопското кале – Споменикот „Сила , слава и победа“
Училишта во Скопје
Во 05:17 на 26 јули 1963