Велес – „Македонската Герника“ покрај автопатот А1
Кавадарци – Вечен дом за борците од Тиквешијата
Спомен-костурница во Кичево
Тврдина на слободата во Кочани
Крушево – Македониум – еден од 10-те најуникатни згради во светот
Танц на непокорот во Прилеп
Огниште на татковината во Струмица
Победа и во последниот ослободен град – Тетово
Свето место на штипскиот Исар